Blog Archives

Modern badkamermeubel eiken

Modern badkamermeubel

Dit badkamermeubel is een voorbeeld van new meets old. Het meubel heeft een ouderwets eiken omhulsel met een naadlose overgang in het eiken. De nerf van het eikenhout loopt door in de gehele u-vorm. Om het eiken nog warmer te maken is het hout gebeitst.

Het eiken hout contrasteert mooi met de moderne laden die een matte finish hebben. De buitenste twee lades fungeren als wasmand, de binnenste twee laden bieden voldoende ruimte voor badkamerspullen.

Moderne tafel met stalen frame

Moderne eettafel met stalen onderstel

Deze moderne eettafel is gemaakt van een stalen frame in combinatie met een eiken tafelblad. Het frame had de klant al laten maken en ze wilden er een passend tafelblad bij van eikenhout. Om het moderne karakter te behouden is het tafelblad gemaakt uit smalle planken van 9 cm breed en gemaakt uit kwartiers eikenhout. Hierdoor ontstaan er strakke lijnen in het hout en als bonus zie je de prachtige spiegels die kenmerkend zijn voor kwartiers gezaagd eikenhout. Het frame is helder blauw gelakt (poedercoat) en staat in prachtig contrast met het eiken tafelblad.

Landelijke keuken van eiken

Landelijke keuken van eiken

Een ambachtelijke, landelijke keuken. Daar waren de mensen voor wie ik deze keuken heb mogen maken naar opzoek. Vanaf het begin hadden ze een duidelijke visie hoe hun droomkeuken eruit moest zien. In een aantal afspraken zijn we uiteindelijk tot deze indeling gekomen. En het materiaal was al snel duidelijk, bij zo’n keuken hoort eikenhout. Het heeft een stoer en robuust uiterlijk. Zeker in combinatie met het prachtige blad, gemaakt uit Belgisch Hardsteen. Om toch binnen het budget te blijven zijn alle deuren van massief eiken gemaakt, maar de kastjes zelf van eikengefineerd watervast multiplex. Een uitstekend materiaal voor kasten die jarenlang meegaan. De ladeblokken zijn wel helemaal uit massief eikenhout gemaakt en de lades zelf zijn met zwaluwstaarten in elkaar gezet. Het resultaat is een oersterke eiken keukenlade die een leven lang meegaat.

Ook speciaal bij deze landelijke keuken zijn de zinken elementen zoals de plint en de poten van de losse kastjes. Dit geeft het geheel een robuust uiterlijk. De klant was helemaal tevreden. De foto’s heb ik gemaakt toen de keuken een jaar in gebruik was en hij ziet er nog steeds als nieuw uit.

Audiomeubel eiken en gelakt MDF

Dit audiomeubel gemaakt van eikenhout en gelakt MDF is helemaal op maat gemaakt voor de apparatuur die er in staat. Het eikenhout is met greywash iets donkerder gemaakt zodat het mooi past bij het grijsblauw gelakte MDF.

Boekenkast van Eiken en Zebrano

De mensen voor wie ik deze boekenkast heb gemaakt hadden net een nieuw huis gekocht, inclusief meubels. Maar er ontbrak nog een goede boekenkast. Hij moest dus passen bij de bestaande eiken meubels, maar met een twist. Samen hebben we gekozen voor een combinatie van Zebrano- en Eikenhout. Het gestreepte patroon van Zebrano geeft de kast een uniek uiterlijk en past prachtig bij het eikenhout. De boekensteunen gaan als het ware een slang van boven naar beneden door de boekenkast.
Speciaal voor hun zoontje heb ik er een verbogen lade in gemaakt waar hij z’n speelgoed in kan stoppen zodat niemand het vindt.

Eikentuintafel XL

Robuust, zo kan je deze tuinset zeker noemen. Het was een echte uitdaging, met name door het enorme formaat. De tafel is bijna 4 meter lang en de bank (helaas, de foto ontbreekt) ‘maar’ 3 meter. De 4 stoelen zijn eveneens gemaakt van eiken en staan hun mannetje naast al dit grote geweld.
Eiken is een duurzame houtsoort waardoor de tafel niet is behandeld met olie of was. Dit betekent dat alles op termijn een mooie grijze kleur krijgt.

Tuintafel eiken

Tuintafel schots en scheef

Deze eikenhouten tuintafel is ontworpen met het idee de traditionele, rechte lijnen die je normaal bij tuintafels ziet te doorbreken. De tafel heeft o.a. taps toelopende poten die dit benadrukken. Het blad bestaat uit eiken planken die allemaal variƫren van vorm. Hierdoor wordt het een speels maar toch strak geheel.
De tafel is demontabel zodat hij ’s winters makkelijk binnen gezet kan worden. Het blad, de poten en de regels kunnen met behulp van RVS bouten los gehaald worden.
Het eikenhout is afgewerkt met drie lagen Danish Oil. Dit biedt een goede bescherming tegen weersinvloeden en accentueert de natuurlijke houtstructuur.

Pottafel

Deze pottafel gemaakt van eiken heeft een speels en luchtig uiterlijk. Dit komt mede door enkele ronde vormen. Zo hebben de poten een kleine ronding aan de onderkant. Tevens zijn aan de voor- en zijkant rondingen aangebracht in het onderstel waardoor de potafel een slank maar toch stoer uiterlijk heeft. De laden maken het geheel af.